Sportmassage

Sport/ontspanningsmassage

Goed aan het sporten? Of aan het trainen voor een (voor jou belangrijke) sportwedstrijd? Ontspanning nodig na een drukke werkdag? Last van verkrampte of pijnlijke spieren na een zware werkweek?

Sportmassage is een term voor een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Een sportmassage zorgt dat de afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. En daarmee bevorder je het herstel van de spieren. Eerlijk is eerlijk! Bij een sportmassage wordt stevig gemasseerd, waarbij bijvoorbeeld bindweefsel wordt losgemaakt en knopen (en eventueel triggerpoints) uit je spieren worden gehaald. Daarvoor moet er diep in de spieren worden gemasseerd, wat soms niet prettig aanvoelt. Bedenk dan dat je door de zure appel heen moet bijten, voordat je je betere gaat voelen. Je lichaam geeft met deze pijn namelijk aan dat er iets niet goed zit en juist dat wordt door mij aangepakt. Overigens zal ik altijd in de gaten houden of de massage niet te intens wordt. Alles natuurlijk wel in overleg.

Laat de naam sportmassage je niet op een verkeerd spoor zetten, want ook als niet-sporter heb je baat bij een sportmassage. Mijn ontspanningsmassage is gebaseerd op de sportmassage, maar hierbij werk ik minder diep in op de spieren.

Om een massage zo effectief mogelijk te laten zijn, duurt een massage minimaal 25 minuten. In deze tijd worden de armen, rug of benen gemasseerd. Als je graag meerdere lichaamsdelen gemasseerd wilt hebben, is een massage van zo’n uur uitermate geschikt.

Indien nodig zet ik triggerpointmassage, cupping of taping in om de massage voor jou zo effectief mogelijk te maken. Kortom maatwerk!

TIP!

Eet niet te veel voorafgaand aan de behandeling. Tevens is het verstandig om na de behandeling voldoende water te drinken en het even rustig aan te doen.

Meer dan alleen een massage

Een sport/ontspanningsmassage is meer dan alleen de massage zelf. Het is ook goed voor:

  • Onderzoek naar lichaamshouding, bewegingspatronen en eventuele correcties
  • Het bekijken en beoordelen van blessures
  • Bevordering van uw bloedcirculatie
  • Functietesten van spieren en gewrichten
  • Aanleggen van tapes als ondersteuning voor verzwakte of herstellende gewrichten en spieren
  • Bevordering van afvoer van vocht en afvalstoffen
  • Bestrijding spierverhardingen, spierpijn en spierkramp
  • Algehele of lokale ontspanning

Boek hier je sport/ontspanningsmassage!

25 minuten €30
40 minuten €40
55 minuten €55

 

ontspanningsmassage massagepraktijk lent